Plaats vrij achter het klavecimbel

Speelt u klavecimbel en speelt u graag Barokke kamermuziek? Of speelt u piano of een ander toetsinstrument en zou u graag het klavecimbel leren kennen? Dan is het Bimlokaal op zoek naar u!
Op dit moment bestaat het Barokensemble dat op donderdagochtend repeteert uit drie blokfluitistes, een dwarsfluitiste, een violiste en twee cellisten. Graag zouden wij dit ensemble weer aanvullen met een klavecinist.
Het speelniveau is halfgevorderd, de repetities zijn tweewekelijks op donderdag van 09.45-11.15 uur.
Het ensemble staat onder leiding van Wendy Wouters.
Stuur voor meer informatie (afspreken van een proefles, kosten, repertoire et cetera) gerust een mail (zie pagina 'contact') of bel naar 073-6579919.


Blokfluit- en zanglessen in het Bimlokaal

Wendy Wouters geeft in het Bimlokaal groepslessen en individuele lessen blokfluit aan kinderen en volwassenen. Daarnaast repeteren in het Bimlokaal vijf verschillende blokfluitensembles onder haar leiding, variërend in niveau van half-gevorderd tot vergevorderd. Ook dirigeert zij twee Barokke kamermuziekensembles. Alle ensembles repeteren tweewekelijks. Bij enkele ensembles is nog plaats en kunt u een afspraak maken voor een proefrepetitie.
Voor kinderen die graag in een blokfluitensemble willen spelen zoekt Wendy altijd de samenwerking op met blokfluitcollega’s in de omliggende gemeenten om zo samen een ensemble te kunnen formeren met kinderen die ongeveer dezelfde leeftijd en hetzelfde speelniveau hebben.
De lessen en ensemble-repetities zijn op maandag (middag en avond), woensdag (middag en avond) en donderdag (ochtend en middag).

Cora van Rijn en Jack van de Ven geven in het Bimlokaal groepslessen en individuele lessen zang aan volwassenen.
Lestijden op afspraak in het Bimlokaal.

Voor meer informatie over de blokfluit- en zanglessen zie de pagina 'contact'.


Workshops voor volwassenen

Zangcoaching voor koorzangers

Zing je in een koor en heb je behoefte aan persoonlijke coaching bij het verbeteren van je zangtechniek? Op het Bimlokaal zijn er verschillende mogelijkheden. Ons aanbod is breed, er wordt gewerkt in zowel de klassieke- als lichte muziek richting. Met de door ons gebruikte zangmethode “Complete Vocal Technique” is het mogelijk snel en doelgericht te leren. De aanwijzingen die je krijgt zijn duidelijk en hebben snel effect. Door thuis regelmatig kort te oefenen lukt het de technieken onder de knie te krijgen. Punten waar aan wordt gewerkt zijn oa: ademtechniek, uitbreiden van het bereik, vergroten van het volume en stemkleuring. Het is mogelijk op een van deze punten te focussen. De lessen kunnen zowel individueel als groepsgewijs gevolgd worden (bv samen met collega koorzangers).

Heb je interesse?
Voor meer informatie kun je een mail sturen naar: Jack van de Ven of Cora van Rijn (zie pagina contact)


Workshop Complete Vocal Technique

Tijdens deze bijeenkomst wordt kennis gemaakt met de zangmethode Complete Vocal Technique van de Deense stempedagoog Cathrine Sadolin. Complete Vocal Technique is een methode om ALLE geluiden in ALLE stijlen op een verantwoorde manier te maken. CVT velt geen oordeel over smaak en staat open voor alle stijlen. De methode is het resultaat van meer dan 20 jaar onderzoek door Cathrine Sadolin. In de meest recente wetenschappelijke onderzoeken werkt zij samen met Dr. Julian McGlashan van Queens Medical Center, Nottingham (UK). Tijdens de bijeenkomst komen aan bod:  de drie basisprincipes van CVT; de vier stemfuncties, de klankkleur (licht – donker) de effecten die kunnen worden toegevoegd. Resultaten worden snel geboekt omdat de technieken erg concreet zijn en meteen werken. Het gaat in tegen oude mythen - het is mogelijk om ALLE geluiden te produceren op een gezonde manier. Deze workshop is geschikt voor mensen met enige tot ruime zangervaring.

Docent : Jack van de Ven en Cora van Rijn

Workshop Complete Vocal Technique voor koordirigenten

Tijdens deze bijeenkomst wordt kennis gemaakt met de zangmethode Complete Vocal Technique van de Deense stempedagoog Cathrine Sadolin. Complete Vocal Technique is een methode om ALLE geluiden in ALLE stijlen op een verantwoorde manier te maken. CVT velt geen oordeel over smaak en staat open voor alle stijlen. De methode is het resultaat van meer dan 20 jaar onderzoek door Cathrine Sadolin. In de meest recente wetenschappelijke onderzoeken werkt zij samen met Dr. Julian McGlashan van Queens Medical Center, Nottingham (UK). Tijdens de bijeenkomst komen aan bod:  de drie basisprincipes van CVT; de vier stemfuncties, de klankkleur (licht – donker) de effecten die kunnen worden toegevoegd. Resultaten worden snel geboekt omdat de technieken erg concreet zijn en meteen werken. Het gaat in tegen oude mythen - het is mogelijk om ALLE geluiden te produceren op een gezonde manier. Deze workshop is speciaal bedoeld voor koordirigenten.

Docent : Cora van Rijn

Workshop Dubbelkwartet 

Deze workshop(s) staan in het teken van koor-, stem- en repertoirecoaching voor dubbelkwartet. Er wordt gewerkt aan samenklank, stemgebruik en interpretatie van vooraf ingestudeerd werk. Het repertoire wordt in een concert uitgevoerd als afsluiting van de workshop. Het dubbelkwartet kan een bestaand dubbelkwartet zijn of een voor deze workshop samengestelde groep. Zang en koorervaring zijn een vereiste.

Docent : Cora van Rijn

Workshop ensemblecoaching voor instrumentalisten

Deze workshop is bedoeld voor bestaande ensembles. Dat kan een blokfluitensemble zijn, maar ook een heterogene groep spelers. Er wordt gewerkt rond een thema dat op dat moment voor uw ensemble actueel is: bijvoorbeeld samenspel, interpretatie, een kennismaking met voor u nog nieuw repertoire of een geheel nieuwe stijl. U kunt zich inschrijven voor een workshop omdat u vastloopt met uw ensemble, of juist omdat het zo lekker gaat en u samen met een docent nét dat stapje verder wilt.

Docent : Wendy Wouters
Data : het gehele jaar door op afspraak

Workshops op maat

Wij denken graag met u mee : heeft u ideeën en wensen voor groepen van maximaal 10 personen laat het ons weten !

Docent : Cora van Rijn en / of Jack van de Ven en / of Wendy Wouters
Data : het gehele jaar door op afspraak


Workshops voor kinderen

Het vissenconcert

Voor deze interactieve workshop wordt het Bimlokaal omgebouwd tot onderwaterwereld. De kinderen worden meegevoerd onder water en zingen, bewegen en maken muziek als vissen. Deze interactieve workshop wordt gegeven door de docenten Wendy Wouters, Jack van de Ven en Cora van Rijn.

Docent: Cora van Rijn, Jack van de Ven en Wendy Wouters
Datum : het gehele jaar door op afspraak

Klik hier voor meer informatie

Workshop muziektheater 

In de workshop muziektheater maken de kinderen zowel het decor als de muziek en de liedjes. Deze workshop wordt gegeven door Wendy Wouters, Jack van de Ven en Cora van Rijn.

Datum : juni en september.