Het Bimlokaal is op 1 januari 2008 gestart als samenwerkingsverband tussen Cora van Rijn, Jack van de Ven en Wendy Wouters. Zij delen een prachtige lesruimte en bundelen hun krachten om in dit Bimlokaal naast de wekelijkse zang- of blokfluitles regelmatig iets bijzonders neer te zetten.

Zij doen dit in de vorm van korte cursussen en workshops voor kinderen en volwassenen, die variëren van muziektheater tot Complete Vocal Technique. Bij alle lessen staan het plezier in muziek, het delen van de passie voor muziek en de fascinatie voor de mogelijkheden van stem en instrument, voorop.

Er worden paden bewandeld die al eeuwenlang worden bewandeld, maar er wordt vooral ook buiten die paden getreden, zowel binnen de muziek als door combinaties te maken met theater en beeldende kunst.

Om een indruk te krijgen van onze activiteiten nodigen wij u allereerst uit eens uitgebreid op onze site rond te kijken. Voor de details staan wij u graag persoonlijk te woord, of sturen u als u dat wilt een brochure toe per post.

---NIEUWS---NIEUWS---NIEUWS---

Blokfluitdag 1 oktober 2023 in het Pieck te Drunen

Een speciale editie van de jaarlijkse samenspeeldag voor blokfluitisten in Brabant:
op 1 oktober 2023 draait alles om de muziek van Jonkheer Jacob van Eyck (ca. 1590-1657).
In samenwerking met de Stichting Jacob van Eyck Heusden, de Bossche Beiaardstichting én blokfluitensemble Seldom Sene hebben we een prachtig programma voor jullie samengesteld.
Hier vind je alle informatie over deze blokfluitdag. Hier vind je het inschrijfformulier voor ensembles die aan de masterclass mee willen doen. Hier vind je het inschrijfformulier voor individuele deelnemers.

Miniconcertjes in het Bimlokaal

Elk seizoen een nieuwe serie kleine concertjes voor en door leerlingen van het Bimlokaal! De miniconcertjes duren een half uur tot maximaal 45 minuten en vinden plaats in het Bimlokaal. Alle concertjes zijn gratis te beluisteren, maar er is slechts ruimte voor een beperkt aantal toehoorders. Om de concertjes bij te wonen is reserveren dus verplicht. Stuur hiervoor een mail naar Wendy Wouters (zie de pagina 'contact').
Concertjes seizoen 2022-2023:
  •     Maandag 19 december 2022, 21.00 uur  UITVERKOCHT
  •     Woensdag 21 december 2022, 19.00 uur   UITVERKOCHT
  •     Woensdag 15 februari 2023, 15.00 uur   UITVERKOCHT
  •     Donderdag 16 maart 2023, 10.00 uur  Barokensemble en gasten met op het programma muziek van William Corbett, Johann Sebastian Bach en Georg Friedrich Händel.
  •     Maandag 3 april 2023, 21.00 uur   Blokfluitkwartet Henk, Jonaske, Margreet en Nadine speelt muziek van Tsjaikovsky, Pärt, Dornel en Bruckner.
  •     Woensdag 5 april 2023, 19.00 uur   Blokfluitensemble I Mescolanti speelt muziek van onder andere Arcangelo Corelli en Lance Eccles.
  •     Woensdag 12 april 2023, 20.00 uur   Blokfluitensemble Plesant, Verkade-ensemble en gasten.

Blokfluitlessen en blokfluitensemble bij Huis73

Wendy Wouters geeft niet alleen blokfluitlessen in het Bimlokaal, zij geeft ook lessen op locatie bij Huis73, Hinthamerstraat 74 te 's-Hertogenbosch. Bovendien repeteert op deze locatie op woensdagochtend een blokfluitensemble voor gevorderde spelers onder leiding van Wendy Wouters. Een prachtige samenwerking met Huis73!

Kom luisteren
Op zondag 18 december 2022 tussen 12.00 - 12.30 uur speelt dit blokfluitensemble tijdens de voorspeeldag in Huis73.
Programma: G.F. Händel, Rodrigo-Suite en een prachtige selectie kerstliederen.
Locatie: Hofzaal, Hinthamerstraat 74 te 's-Hertogenbosch.

Blokfluitlessen volwassenen bij Huis73:
https://cursussen.huis73.nl/cursussen-workshops/alle-cursussen-en-workshops/id-6120/blokfluit-volwassenen-%25t7c-seizoen-2021+2022/
Blokfluitlessen jeugd bij Huis73:
https://cursussen.huis73.nl/cursussen-workshops/alle-cursussen-en-workshops/id-6119/blokfluit--jeugd--%25t7c-seizoen-2021+2022/
Blokfluitensemble voor gevorderden:
https://cursussen.huis73.nl/cursussen-workshops/alle-cursussen-en-workshops/id-6064/blokfluitensemble-voor-gevorderden/

Plaats vrij achter het klavecimbel

Speelt u klavecimbel en speelt u graag Barokke kamermuziek? Of speelt u piano of een ander toetsinstrument en zou u graag het klavecimbel leren kennen? Dan is het Bimlokaal op zoek naar u! Op dit moment bestaat het Barokensemble dat op donderdagochtend repeteert uit twee blokfluitisten, twee dwarsfluitisten en een cellist. Graag zouden wij dit ensemble weer aanvullen met een klavecinist. Het speelniveau is halfgevorderd, de repetities zijn tweewekelijks op donderdag van 09.45-11.15 uur. Het ensemble staat onder leiding van Wendy Wouters.
Stuur voor meer informatie (afspreken van een proefles, kosten, repertoire et cetera) gerust een mail (zie pagina 'contact') of bel naar 073-6579919.

Plaats vrij voor een gambist of cellist

Speelt u viola da gamba of cello en speelt u graag Barokke kamermuziek? Dan is het Bimlokaal op zoek naar u! Op dit moment bestaat het Barokensemble dat op woensdagmiddag repeteert uit twee blokfluitisten, twee dwarsfluitisten, een klavecinist en een baroktrombonist. Graag zouden wij dit ensemble weer aanvullen met een gambist of cellist. Het speelniveau is gevorderd, de repetities zijn tweewekelijks op woensdag van 14.30-16.00 uur. Het ensemble staat onder leiding van Wendy Wouters.
Stuur voor meer informatie (afspreken van een proefles, kosten, repertoire et cetera) gerust een mail (zie pagina 'contact') of bel naar 073-6579919.

---NIEUWS---NIEUWS---NIEUWS---

 
RouteContactAanbodCoraWendyJackContact